1. Afkicken blowen

    Afkicken van blowen kan noodzakelijk zijn op het moment dat het cannabisgebruik nadelig begint te worden. U merkt bijvoorbeeld dat u door het blowen minder onderneemt of dat u vergeetachtig wordt. Afkicken van blowen zorgt ervoor dat deze problemen weer verdwijnen.

    Het is van belang om honderd procent zeker van uw zaak te zijn dat u wilt afkicken van blowen en dat u ook een planning maakt. Zo is het plannen van een stopdatum een belangrijke eerste stap bij het afkicken. Afkicken van blowen wordt namelijk door veel cannabisgebruikers steeds maar uitgesteld. Door een stopdatum te plannen heeft u in feite een stok achter de deur.

    Natuurlijk kan afkicken van blowen ook door eerst te minderen. U bouwt dan het gebruik af en stopt op een bepaalde dag definitief met blowen. Belangrijk is wel dat u na de definitieve stopdatum ook echt geen joints meer rookt. Pas dan kunt u echt zeggen dat u bent gestopt met blowen.

    Om succesvol af te kicken van cannabis zult u gemotiveerd moeten blijven. U kunt na het stoppen met blowen met verschillende afkickverschijnselen te maken krijgen. Afkickverschijnselen zoals onrustig slapen of zelfs helemaal niet slapen, nachtmerries en veel zweten kunnen bij het afkicken van blowen optreden.

    De afkickverschijnselen zorgen ervoor dat veel mensen weer gaan blowen. Ze willen simpelweg dat de afkickverschijnselen stoppen en steken daarom toch een joint op. Het is echter belangrijk dat u juist niet weer gaat blowen, omdat er in feite sprake is van een vicieuze cirkel. Weer gaan blowen is zonde omdat u de volgende keer weer last zult krijgen van de afkickverschijnselen. De afkickverschijnselen gaan pas echt weg wanneer u definitief stopt met blowen.

    Wanneer het afkicken van blowen toch erg lastig blijkt, dan is echt aanvragen van professionele begeleiding ook een mogelijkheid. Er zijn diverse behandelingen die specifiek gericht zijn op het afkicken van blowen. Wanneer u hier interesse in heeft en wilt weten wat de mogelijkheden voor uw situatie zijn, dan dan contact op met uw huisarts of een instelling voor verslavingszorg bij u in de buurt.